Ο Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται να παραμερίζεται από το πρόκριμα της ανάκτησης του προεδρικού θώκου για μιαν ακόμη θητεία αν και τίποτα ακόμη δεν είναι οριστικό. Αν ωστόσο επικρατήσει αυτό το σενάριο τότε απλά όλα θα οφείλονται στην ατυχή επίσημη επίσκεψή του στο Λίβανο τον Απρίλη του 2019.
Είναι γεγονός πως Ισραήλ και Λίβανος δεν διατηρούν καλές διπλωματικές σχέσεις λόγω των ένοπλων συρράξεων του πρόσφατου παρελθόντος και της κατοχής από Ισραήλ γης που ανήκει στη χώρα των Κέδρων. Ο κάτοχος ταξιδιωτικού εγγράφου με σφραγίδα Λιβάνου αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα για είσοδο στο Ισραήλ και τανάπαλιν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε το ”λάθος” να επισκεφθεί το Λίβανο και να συναντηθεί με τον εκεί ομόλογό του χριστιανό στρατηγό Μισέλ Αούν ένθερμο υποστηρικτή Άσαντ που αναδείχθηκε στο ύπατο αξίωμα με την υποστήριξη του σιίτικου κόμματος της Χεζμπολλά θανάσιμο εχθρό του Τελ Αβίβ λόγω του πολέμου του 2006 και όχι μόνο.
Οι Ισραηλινοί έχουν κόκκινες γραμμές. Δεν χαρίζονται.Έτσι όταν ο Νετανιάχου ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέφθηκε επίσημα την Αθήνα πριν κάποιες εβδομάδες για την υπογραφή του EastMed ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με Έλληνα Πρόεδρο προτίμησε να περιηγηθεί σε Μουσεία κι έφυγε εσπευσμένα επικαλούμενος την είδηση για το θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλειαμανί που συνέβη την προηγούμενη νύχτα.Αυτή ήταν και η χαριστική βολή στην υπόθεση Πρ. Παυλόπουλος επανεκλογή στην Προεδρία.
Όσο για τον κ. Παυλόπουλο η διήμερη επίσκεψή του στο Λίβανο οι εκεί επαφές του και συναντήσεις με θεσμικά πολιτικά πρόσωπα το οφειλόμενο άνοιγμα της Ελλάδας στο ιστορικό της βάθος στη Μέση Ανατολή καθώς και η επίσκεψή του στο Μπαλαμάντ (Balamand), όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’, πρωτοκλασάτο του Πούτιν επιτελάρχη επί γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή και κόκκινο πανί για ΗΠΑ αποτέλεσαν την απόρριψη του φακέλου ”Παυλόπουλος για Προεδρία” από τα γνωστά εξωθεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων.
Οι αναφορές του στην ελληνικότητα της Αντιόχειας σημερινή Αντάκεια της Τουρκίας πόλη ελληνιστική που φέρει το όνομα του Αντίοχου και η εμμονή του σε αυτήν την ιστοριογεωγραφία που σκοτεινές δυνάμεις επέβαλαν σε ξενοκίνητους πολιτικούς παράγοντες ν’ απεμπολήσουν όπως και στο συριακό επέφεραν την ανατροπή του Παυλόπουλου…
Ο νυν πρόεδρος ιχνηλάτησε έστω κι ακροστιχώς την μεγάλη πορεία των Μακεδόνων στα βάθη της γης του κόσμου της Ανατολής. Αυτό είναι casus beli όχι για τους ανύπαρκτους σκοπιανούς κύκλους/λόμπι ή την ηγεμονία που ούτως ή άλλως γι αυτήν μικρή σημασία είχε τ΄όνομα εισόδου του νέου προτεκτοράτου τους στην Ατλαντική Συμμαχία αλλά για τον ισραηλινό παράγοντα που δεν ξεχνά την επανάσταση των Μακαββαίων για να εκδιώξουν τους κατακτητές τους διαδόχους του Αλεξάνδρου εξού και η εθνικοθρησκευτική εορτή της Χανούκκα ( τιμά την αναστήλωση του Ναού στην Ιερουσαλήμ την εποχή της εξέγερσης των Μακκαβαίων κατά των Σελευκιδών, το 162 π.Χ.) και γι αυτό προχώρησαν σ΄αφελληνισμό του όρου Μακεδονία γιατί γνωρίζουν καλύτερα από καθένα ότι οι Μακεδόνες ταυτίζονται με τον ελληνισμό και προτίμησαν να τον περιορίσουν σε μια μειονότητα που απέκτησε κρατικό στάτους μετά το διαμελισμό Γιουγκοσλαβίας.
Ήταν ίσως η μοναδική φορά αλλά υψίστης σημασίας που ο Πρόεδρος ενήργησε όχι ως Πρόεδρος αλλά ως Υπερυπουργός του Κ.Καραμανλή και ήταν αυτή και η πιο επιτυχημένη του κίνηση αλλά που αποδείχθηκε μοιραία… Ήταν η πιο πολιτική στιγμή της θητείας του ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια για επανακαθορισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ένα άνοιγμα στον γείτονα αραβικό κόσμο , όπου όμως εκεί ”Κάτω από φώτα κόκκινα κοιμάται” …. ο ελληνισμός…
Ο Πρόεδρος έκανε το καθήκον του γιατί ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν είναι ο Ανώτατος Πολιτειακός παράγοντας ενός κράτους αλλά πολύ περισσότερο ενός έθνους που υφίσταται διιστορικά και υπεργεωγραφικά κι εκτείνεται όπου υπάρχει ή από όπου πέρασε και μεταλαμπαδεύθηκε ο ελληνικός πολιτισμός, ο πολιτισμός που καθόρισε εν πολλοίς για χιλιετηρίδες την πορεία του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου…
«Les temps sont mauvais? Soyons bons et les temps seront bons, car nous sommes les temps» Saint Augustin.”Οι καιροί είναι άσχημοι; Nα είμαστε καλοί και οι καιροί θα είναι καλοί, γιατί εμείς είμαστε οι καιροί” Άγιος Αυγουστίνος.
Πηγή: dimpenews.com