Μετά τους μπαχαλάκιδες του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ που αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ είχαν συλληφθεί από την αστυνομία και μεταφέρονταν στη ΓΑΔΑ, κατόπιν απαίτησης του προέδρου της Βουλής Βούτση προς τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, γεγονός που εξέθεσε τόσο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όσο και το υπουργείο, το σίριαλ συνεχίζεται μια και κάθε ημέρα 60-65 αστυνομικοί που υπηρετούν στη Δυτική Αττική «μετακομίζουν» από τις υπηρεσίες τους για να απασχοληθούν σε άλλους σκοπούς.
Παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής 60-65 αστυνομικοί διατίθενται καθημερινά από τη Δυτική Αττική για τη φύλαξη πρεσβειών, οικιών επισήμων, ενισχύουν άλλες υποδιευθύνσεις ή συνδράμουν σε μεταγωγές άλλων υπηρεσιών, ενισχύουν τη φύλαξη κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και μετέχουν σε φύλαξη για την εκδίκαση υποθέσεων στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας.
Για το θέμα, στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν ότι τα «πάρεργα» θα κοπούν και ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις περιοχές αυτές δεν θα «μετακομίζουν» αλλού. Ομως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτό ακόμη δεν έχει επιτευχθεί. Αυτό που έγινε ήταν να αυξηθούν οι οργανωμένες δράσεις σε «άβατα», κάτι που πράγματι περιορίζει το έγκλημα στη δυτική Αττική αλλά δεν βάζει το… μαχαίρι στο κόκαλο.
Εξαιτίας της υποστελέχωσης, οι υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν προσωπικό σε περιπολίες, με αποτέλεσμα τις περισσότερες ημέρες να μη γίνεται ούτε μία σε όλη την περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει την επιτήρηση και την εξιχνίαση των εγκλημάτων.
Προβλήματα παρατηρούνται και με τα οχήματα, καθώς παρατηρήθηκε ότι πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής για τη σύλληψη μελών εγκληματικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση «δανεικών» οχημάτων από άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η συγκεκριμένη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας είναι από αυτές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω συνεχών βλαβών περιπολικών από τη συνεχή καταπόνησή τους, ενώ τα τμήματα διαθέτουν συνήθως μόλις ένα ή δύο οχήματα.
Για να αντιμετωπιστεί το έγκλημα στις «κόκκινες περιοχές», αναφέρουν αρμόδιες πηγές, πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά οι υπηρεσίες ασφαλείας (κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα) και να μην περιορίζεται ο στρατηγικός σχεδιασμός στις στοχευμένες ειδικές δράσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις επικεντρώνονται σε προσαγωγές και συλλήψεις τοξικομανών και μικροπαραβατών.
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Μια στραβή ήταν ο θάνατος του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι
.